Причудливи фигури, изразяващи различни силни човешки чувства, преживявания и състояния, са заселили изложбената зала на „Борисова“ 6. Там в понеделник бе открита експозиция с творби на скулпторите Дилян Хубанов и неговия брат Иван, който години наред живееше и работеше в Белгия, а негови произведения участваха в изложби в Европа и Северна Америка и се радваха на огромна популярност. На 15 април Иван щеше да навърши 50 години, каза Дилян. А самият той на 4 март закръгли 60-годишнина.
Сред изложените творби в залата прави впечатление композиция на Дилян с шахматни дъски, на която са подредени три комплекта шахматни фигури, изобразяващи древни китайци, персийци и елини. На видно място е поставена и композицията на Иван Хубанов „Анибал прекосява Алпите“ с розовите слонове и флага на ЕС, която е една от емблематичните му работи.   
Най-младият и най-всеотдаен фен, който поздрави Дилян Хубанов, беше неговата дъщеричка Деница, която на 4 април ще навърши пет години. Тя е моето ангелче, признава тайничко скулпторът, когото Деничка вдъхновява за нови и нови пластични идеи. Русенският скулптор, който е завършил Художествената гимназия в Казанлък и след това факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет, вече 35 години преподава азбуката на красивото в русенски училища.