Стилна програма ще представят на фестивалната публика в Голямата зала на Доходното здание тази вечер музикантите от френското трио „Вандерер“. Венсан Кок /пиано/, Жан-Марк Филипс-Варжабедян /цигулка/ и Рафаел Пиду /виолончело/ ще изпълнят творби на Йозеф Хайдн, Роберт Шуман и Франц Шуберт. 
И тримата музиканти са възпитаници на Парижката консерватория, а тяхното трио музикалната критика нарича „Странстваща звезда“, тъй като неуморно концертират на най-авторитетни световни сцени. В България са свирили за първи път през 2001 г., концертът им е бил в камерна зала „България“ в София в рамките на фестивала „Софийски музикални седмици“. Жан-Марк Филипс-Варжабедян свири на цигулка от 1840 г. на Grand Pere, а Рафаел Пиду - на виолончело на Джофредо Капа от 1680 г.  
Следващата вечер също ще премине под знака на френската стилистика. Тогава предстои публиката в Голямата зала да посрещне струнния квартет „Модиляни“, който ще представи своя прочит на произведения на Бетовен, Стравински и Брамс. 
Квартетът „Модиляни“ е създаден преди 15 години. През 2014 г. музикантите стават артистични директори на реномирания фестивал „Rencontres Musicales d‘Evian“, който в момента е сред най-уважаваните летни музикални арт събития в Европа. Амари който свири на цигулка от 1773 г. на Джовани Гуаданини, Льоик Рио - на цигулка от 1780 г. на същия майстор, Льоран Марфин - на виола от 1660 на Луиджи Мариани, а виолончелото на Франсоа Кифер е от 1706 г. на Матео Гофрилер.
И двата концерта, които са подкрепени от Френския институт в София, са с посвещение на Международния ден на франкофонията.