Присъдата на Валентин Николов-Куленския - 12 години затвор и 30 000 лева обезщетение за ограбената и жестоко измъчвана Митка Крайнска в Червена вода, бе потвърдена от Апелативния съд. На рецидивиста, който не се признава за виновен, му остава още една възможност - да обжалва пред Върховния касационен съд.
В началото на април 2017 година възрастното семейство Митка и Тодор Крайнски беше нападнато в дома си от бившите затворници Валентин Николов и Радослав Радославов и изтезавано, за да каже къде си държи парите. Баба Митка в началото отричала в къщата да има пари, но не издържала на инквизициите и злодеите вързали жертвите си и си тръгнали с 3915 лева и 60 евро.
Старците бяха открити на другия ден от съсед в окаяно състояние между живота и смъртта и бяха настанени в болница. Въпреки големите грижи претърпелият преди нападението инсулт дядо Тодор така и не успя да се съвземе от преживения ужас и по-късно почина.
Няколко месеца след потресаващото зверствo Радославов бе заловен в Слънчев бряг, а по-късно в ареста влезе и откритият в къщата му в Средна кула Николов. По време на следствието се изясни, че двамата се познават от затвора в Белене. Радославов узнал, че баба Митка и дядо Тодор държат в къщата си доста пари и разказал какво знае на Куленския. Той поел инициативата и в злощастната за старците нощ двамата нахлули в дома им с маски на лицата.
Радославов предпочете да се признае за виновен и да получи по-леко наказание. Сега отново е в Белене и излежава 6-годишна присъда. Куленския обаче твърдо отрича вина и делото срещу него върви от инстанция на инстанция.
В момента баба Митка е в добро здраве, но вечер си ляга в леглото с брадва. За всеки случай.