Да бъдеш Марк Зукърбърг през 2019 г. със сигурност не е лесно или безопасно, особено като се имат предвид всички скандали, в които е замесен "Фейсбук"

Зукърбърг е мишена на непрекъснати вербални атаки, но със сигурност има и хора, които биха помислили и за физическо посегателство срещу изпълнителния директор на социалната мрежа, коментира "Бизнес Инсайдър", цитиран от БГНЕС.

Тази седмица са се появили твърдения от служители на "Фейсбук", според които Зукърбърг е толкова загрижен за сигурността си, че дори е изградил таен тунел за бягство в една от конферентните зали в централата на компанията.

Според неназовани източници отворът на тунела е в непосредствена близост до масата на Зукърбърг, а самата конферентна зала има бронирано стъкло. Говори се, че тунелът води директно до един от паркингите в централата на Facebook в Калифорния, откъдето милиардерът може да избяга в случай на опасност.

Изданието "Бизнес Инсайдър" съобщава, че управителният съвет на компанията е одобрил бюджет от 10 млн. долара за безопасността на цялото семейство Зукърбърг. Официалните данни показват, че през 2017 г. личната безопасност на собственика е струвала 7,3 милиона долара.