Нова захранваща се чрез соларен панел докинг станция с USB порт за зареждане на смарт телефони, таблети и други устройства разработиха инженерите на русенската „Ас-Строй“. Първата от тях вече може да се види пред хирургичния блок на УМБАЛ „Канев“.
Изделието е снабдено с 5 USB извода за зареждане на смарт устройства, като един от тях е изнесен на височина, позволяваща на хора в неравностойно положение да могат също да се възползват от зелената енергия. Съоръжението е дарение от фирмата за здравното заведение, с което отдавна поддържа добри партньорски отношения. 
Новият модел докинг станция, конструиран от екипа на „Ас-Строй“, е много по-семпъл и компактен, но с голям потенциал. Русенската фирма е разработила цяла серия изделия за градска среда, използващи слънчева енергия и е сред първите в страната, работеща в тази област. Нейни соларни спирки за градски транспорт могат да се видят в Шумен, Силистра,Ботевград, Провадия и в други градове. Серията „Солар Сити“ на „Ас-Строй“ включва още пейки с фотоволтаици, мобилни стойки, които освен зареждане на мобилни устройства да осигуряват и безжичен интернет; вело паркинги с осветление от соларни панели и беседки с фотоволтаици, позволяващи едновременното зареждане на 6 устройства. Първата пилотна бройка от тях бе монтирана в двора на Русенски университет.