Шуменската фирма „Гарант Строй“ отново е единствен кандидат за ремонта на Доходното здание по обявената от Община Русе трета обществена поръчка за Реставрация и консервация на покрива и главните фасади на корпус „А“, „К“ и „Л“. И това е вече за трети път, след като първите две процудури бяха прекратени по искане или заради грешки на дружеството. 
„Както „Утро“ писа, „Гарант Строй“ спечели конкурса през есента на 2022 г. Предвидената сума за ремонт обаче се оказа съвсем неактуална, тъй като цените по времето на изготвяне на проекта през 2018 г. са били съвсем други. Затова първата поръчка бе прекратена и бе обявена нова за три пъти по-голяма сума - 600 хил. лева с ДДС. По нея шуменската фирма отново бе единствен кандидат, но подадената от нея оферта се оказа преработена за друг обект и поради това съвсем неадекватна. Затова и тази поръчка бе прекратена и бе обявена нова чрез пряко договаряне. Изпратената от фирмата оферта е за 499 565,46 лева без ДДС и дай боже вече всичко да е наред, така че дългоочакваният ремонт на Доходното да може най-после да започне. 
Проектът за консервация и реставрация предвижда комплекс от мерки по екстериора на сградата, които целят подобряване на състоянието й, същевременно превеждайки я във вид, максимално близък до първообраза. В интериора не се предвиждат промени от архитектурно-строително естество, както и в обзавеждането. Реконструкция на техническите инсталации е свързана с решаване проблемите, касаещи предотвратяването на връщането на канални води в санитарните възли на ниво -3,75 при интензивни валежи; възстановяване на ефектното осветление по фасадата на сградата и изпълнението на нова мълниезащитна инсталация. 
Парите за реставрацията са осигурени от Общинския бюджет и Министерството на културата.