Русе ще бъде един от първите градове в страната, в които ще има магазин на полския дискаунтър PEPCO, предлагащи облекла за цялото семейство и домакински продукти. Веригата планира през пролетта да отвори четири свои обекта в страната. Първият от тях ще бъде в София през март, а в следващата вълна са Русе, Варна и Велико Търново. Компанията стартира и набирането на персонал, като в момента се търсят управители за трите магазина в провинцията. 
Къде точно в Русе ще се разположи PEPCO засега не е известно. Компанията търси да наеме дългосрочно търговски площи с размер около 500 кв.м, като плановете й са до 2021 г. да отвори 60 обекта в градове над 10 хил. жители. Веригата има магазин и в Гюргево.
Търговската марка PEPCO съществува от 2004 г. Днес веригата разполага с повече от 1500 магазина в Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Словения, Румъния, Унгария, Хърватия и Чехия. В тях работят над 14 хиляди души. Само в Полша бройката се увеличава с по 5-6 магазина седмично.
По данни на компанията с пълния си асортимент за деца до 14-годишна възраст тя e сред лидерите по продажби на детско облекло в Централна и Източна Европа, а нейните обекти са посещавани от над 15 милиона клиенти месечно.