Трима футболисти на "Дунав" запретнаха здраво ръкави в превземане на първи треньорски лиценз, научи "Утро". Халфът Диян Димов-Виерата, централният защитник Мартин Ковачев и вратарят Станислав Антонов-Станката бяха вчера на курсове в Габрово. След завършването им те ще имат право да работят като наставници на деца. Пътят нататък до върха и защитата на Про лиценз е дълъг, но и тримата са решили твърдо да се посветят на треньорската професия.
Създаването на собствени кадри е политика в най-големите клубове. "Барса" например заложи преди години на Хосеп Гуардиоала, който направи революция във футболната игра. После бе успешно наследен от Тито Виланова, който обаче почина твърде млад.
В момента за "Дунав" работят достатъчно наставници със "светлосиньо" ДНК - като се почне със старши треньора Людмил Киров и се продължи с Емил Иванов, Ивайло Кирилов, Мартин Цирков, Илиян Памуков, Драгомир Григоров.
Според специалистите една от бъдещите изненади на треньорския фронт ще се казва Мартин Цирков. Децата от неговите групи играят отсега много интересен, жив и нестандартен футбол.