Европейска партия Волт започна своята предизборна обиколка в големите градове от страната. На събитието в Стара Загора, което се проведе на 2 и 3 февруари, политическият съвет представи за първи път кандидатите на партията за европейските избори през май.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с качествата на всеки един от тях и да разберат повече за личните им каузи и мотивация да се включат активно в политическия живот на България и Европа.

По време на срещата бяха обсъдени множество проблеми, за които се генерираха идеи и конкретни решения. Освен това кандидатите за евролистата запознаха аудиторията с позициите и вижданията си за реформи в ключови сфери, които ще представят и по време на кампанията пред гражданите. Макар и нова партия, съставена от предимно млади хора с експертен капацитет, членовете изтъкнаха като важен проблемът с ниските пенсии.

Политическият съвет на партия Волт е категоричен, че държавата трябва да гарантира прага на бедност от 348 лв. за пенсионерите, които са сред най-уязвимите социални групи. Икономическите показатели и големите бюджетни излишъци през последните години показват, че управляващите могат да осигурят по-достоен живот на възрастните хора, които са се трудили в продължение на десетилетия, а сега  са принудени да оцеляват.

Именно поради тази причина от Европейска партия Волт смятаме, че България се нуждае от нов модел на управление, който да гарантира на българите достоен стандарт на живот, какъвто има в другите държави от ЕС. Чрез действията си досегашният политически елит нееднократно е доказал, че няма волята, а и капацитета да осигури така нужните промени. Поредните скандали и размяна на обвинения за корупция от страна на ГЕРБ и БСП са предизборен трик за втвърдяване на електората и на практика показват, че двете партии, които са непримирими идеологически противници, всъщност се борят за запазване на статуквото и общите им икономически интереси. 

Политическият съвет на Волт е категоричен, че пътят на България трябва да бъде още по-силно обвързан с обединена и силна Европа, която е най-уникалният политически съюз в познатата ни до момента история. Въпреки опитите за външна намеса, ЕС остава глобален лидер в сферата на икономиката и търговията, здравеопазването, социалната политика и хуманното отношение към нуждаещите се и поставени в неравностойно положение хора. Ние ще работим това да е факт и за България!