Вдигнаха таксата за паркиране на леките автомобили на Централния пазар. Цената скочи на левче за половин час и на 2 лева за престой от един час. За всеки следващ час цената е по 1 лев, като с новите цени всъщност единствено продължителният престой излиза по-изгодно. Досега клиентите на пазара заплащаха по 50 стотинки до 20 минути и по 1,50 за престой от един час. Очаквано новите такси предизвикаха недоволството на клиентите, които с изненада разбират на касата, че трябва да платят по-висока цена. 
Шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев обясни, че паркингът е отдаден под наем и решението за увеличението е на наемателя, като то е продиктувано от вдигането на минималната работна заплата и осигурителните прагове. Той обаче подчерта, че цените за абонамента се запазват и тези промени няма да засегнат търговците. 
А иначе „Общински пазари“ и през тази година планира със собствени средства да направи подобрения и да изгради нови павилиони като част от поетапната промяна на стопанисваните пазари. Усилено се работи по искането на жителите на квартал „Чародейка север“ да се изгради нов обект, по подобие на пазара в южната част на квартала. Проучват се терени в района на разклона за Касева чешма зад шивашките фирми, като целта е мястото да е комуникативно. Един от вариантите за парцел обаче е отпаднал, тъй като се оказало, че под него минава канализационен колектор. През 2019 година ще се завърши и цялостното обновяване на търговските сгради на мястото на съществуващите стари складове на Централния пазар.