Световният модел на китайската автоиндустрия "Хавал Н6" вече може да се види и оцени на живо и в Русе. Представителството на "Грейт Уол Мотърс" на бул."Липник" 62 разполага с тестов автомобил и всеки желаещ има възможност личво да проучи качествата му.
Амбициите на "Хавал" се описват лесно - да стане световен лидер. Това е есенцията на глобалния план на компанията, наречен "Стратегия 521". И ако това звучи мегаломански, нека само отбележим, че в края на миналата година глобалните продажби на марката достигнаха 5 милиона автомобила, а зададената перспектива е през следващите пет години да се продават по 2 милиона джипа "Хавал" по света.
Какво ни казва от пръв поглед "Н6"?
Че клишето "Китайците учат бързо" вече не е актуално и трябва да се замени с една констатация - китайците са се научили. Това първо беше показано при потребителската електроника, където телефони и компютри "Made in China" със самочувствие мерят ръст с най-големите, сега можем да видим същото и при автомобилите.
Дизайнът на "Хавал Н6" е типичен за SUV семейството, но няма и следа от директни заемки. Напротив - визията носи индивидуалността и елегантността на големите момчета сред джиповете, които се отличават с мускулест вид, но и с рафинираност, която подсказва, че силните не са непременно и грубияни.
Това може би най-добре личи в интериора. Качеството на изработка не отстъпва на най-големите и утвърдени марки, от материалите не лъха на евтини заместители, а всички ръбове, фуги и шевове са изпипани с педантична прецизност. Скоростомерът и оборотомерът са дигитални, могат да се подсилват с различни ефекти според желанието на шофьора, а за излъчването им говори един тест на "Ауто Билд". Във Фейсбук страницата на българското издание на списанието са пуснати снимки на различни детайли от интериора и приборния панел с въпрос на какъв автомобил принадлежат. Отговорите не може да не са предизвикали широка усмивка у представителите на "Хавал" - преобладаващото мнение сочи "Ауди".
Това, което не се вижда, но всеки търси, са сигурността, комфортът, функционалностите и системите за подпомагане на водача. "Хавал Н6" е на ниво и тук - асистентите изпълват дълъг списък и са налични още в базовата версия. Моделът се предлага с два бензинови двигателя с мощност 163 и 190 конски сили и 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.
Цените започват от 42 999 лева.
Технически данни
Дължина: 4640 мм
Ширина: 1825 мм
Височина без/с релси: 1690мм/1745мм
Междуосие: 2680 мм
Пътен просвет: 180 мм
Преден/заден ъгъл на заход: 26/22р
Товарен обем: 808-2010 л.
Обем на резервоара: 58 л