Легендарният сгъваем телефон Motorola Razr може да се върне на пазара, но с технолгоията за гъвкави дисплеи. Това може да се случи още през февруари, пише The Wall Street Journal, добавяйки, че цената му ще е около 1 500 долара. 

Оригиналният Razr е един от най-емблематичните модели телефони, произвеждани някога. Сега изглежда, че компанията-майка на Motorola – Lenovo, иска да се възползва от историята на бранда и да пусне нова версия. 

В сектора отдавна се тиражира прогнозата за появата на нов тип устройства с огъващи се дисплеи. Очаква се, че те ще са новият хит на пазара, а един от евентуалните пионери ще е Samsung. 

Според WSJ новият Razr ще започне да се предлага ексклузивно в САЩ в мрежата на Verizon още от февруари. 

Към момент устройството все още е в процес на тестване и подробностите не са финализирани. Няма яснота и за техническите му характеристики, нито за размера. Под въпрос е и дали Lenovo ще заимства традиционния издължен вертикален дизайн, или просто ще вземе бранда, за да насочи вниманието към огъващата се функция. 

Това не е първият опит за възраждане на марката Razr. Историята помни такива и през 2011-2012 г., когато Motorola обедини усилия отново с Verizon за своят Droid Razr серия. 

Според WSJ Lenovo се надява да произведе над 200 000 нови Razr устройства. Това може и да звучи по-оптимистично от реалността предвид луксозния продукт и цената от 1 500 долара. В исторически план обаче трябва да се отбележи, от легендарния модел са се продали 130 млн. единици.