Едни от най-мразените от шофьорите и обичани от полицаите неща в закона за движението по пътищата са ограниченията на максималната скорост. Те са неприятен разход за шофьорите и много обичан от фиска още от началото на автомобилната ера. 

Първата глоба за превишена скорост в света е вече на 122 години. В 1896-а година ограничението на скоростта на автомобилите в пределите на населените места в Англия било едва две мили/3,2 км в час. И не само това - пред автомобила трябвало да върви човек развяващ червен флаг. 

Полицай патрулиращ по улиците на Педък Уууд, Кент забелязал автомобил движещ се с "бясната" скорост от 13 км/ч, превишаваща над четири пъти максимално разрешената. Машината била управлявана от Уолтър Арнолд, който, подобно на сегашните автомобилисти решил да провери какво може машината му. 

Но уцелил гредата профучавайки пред носа на констебъла /английски полицай/. Бобито /нарицателно за полицаите на Острова/ бързо се метнал на патрулната си машина /по това време велосипед/ и смело се хвърлил в гонитба на нарушителя. Завъртайки яко педалите смелият полицай успял да настигне след осем километра опасно преследване и да го спре. Глобата която му наложил съдът възлизала на 1 шилинг и 26 пенса. 

Г-н Арнолд явно не е бил особено радостен от шумът, който вдигнал този случай, защото бил един от първите в Обединеното кралство автомобилен дилър, продаващ внесени автомобили Benz от Германия. В периода 1896-а - 1899-а дори е правел собствени автомобили - Arnold Motor Carriage, базирани на тези на Benz. 

Година след този случай бил приет законът Locomotives Act, който премахнал изискването за вървящ човек с червен флаг пред колата и вдигнал лимита на максимално разрешената скорост до изправящите косите 14 мили в час /23 км/ч/.

За да се отпразнува тази "революция" е организиран първият пробег Лондон-Брайтън, наречен "Emancipation Run". Състезанието е възобновено през 1927-а от вестника Daily Sketch. Това състезание е най-старото в Англия и все още се провежда под името London to Brighton Veteran Car Run, за коли произведени преди 1905-а.