Няма да направим компромис и няма да платим некачествена работа. Докато не се изпълнят качествено тротоарните настилки, няма да приемем строителен обект. Ако трябва, фирмата изпълнител и десет пъти ще пренарежда плочките в някои участъци. Това каза категорично кметът Пламен Стоилов, след като общинският съветник от БСП Александър Неделчев алармира, че има разместени плочки по тротоара на улица "Константин Иречек". Заедно със зам.-кмета Димитър Наков почти всеки ден инспектираме строителните обекти, допълни кметът.  
Ремонтът на тротоара по „Константин Иречек“ се правеше изключително бавно, а на обекта имаше само двама души, видимо без да притежават нужния опит. Плочките не бяха фугирани и сега на много места играят. 3-4 дни преди да завали снегът, работници къртеха плочките на тротоара пред банката, след което прекъснаха заради снега и продължиха в началото на тази седмица, разказа Неделчев и поиска да знае колко струва повторният ремонт и кой ще го плати. 
Всички констатирани недостатъци са за сметка на фирмата изпълнител - обединение „Сексагинта Приста“, в което влизат шуменската „Автомагистрали Черно море“ и софийската „Пътпроект“, тоест няма допълнително заплащане. Всички забележки във връзка с качеството на изпълнение ще бъдат отстранени от и за сметка на изпълнителя. Може да се очаква ремонт и пренареждане на плочки и в други участъци, подчерта зам.-кметът Наков. 
Оплаквания от граждани за разместени плочки има и за тротоарите на „Борисова“, „Христо Г. Данов“ и други участъци в центъра. Хората недоволства, че при стъпване върху плочките те ги обливат с вода. 
От фирмата, която изпълнява ремонта на тротоарите в центъра, започнаха поетапно да преработват проблемните участъци. Оттам пък се оплакват от работата на кабелните оператори и некачествените корекции, които се правят при полагане на кабелни мрежи и твърдят, че докато кабелните фирми не започват да си възстановяват с качествени материали насипите, проблемите ще продължават.