Соченият за убиец на 40-годишната рейнждърка Десислава Стоянова - Светослав Каменов пресякал зелената граница и се озовал в Гърция. Това изтъкна в съда прокурорът Петър Петров. 

По думите му на следващата сутрин - 30 ноември, след като Светослав умъртвил Стоянова, пъхнал я под раклата под дивана и е заковал седалката с две видии, за да не се отваря, той се отправил към София. Там посетил бившата си приятелка Вера Костова, но след спор с нея напуснал жилището й и се понесъл към Благоевградско. Пресякъл границата с Гърция, но на 7-ми декември се завърнал в България и се насочил към село Зверино. 

Отишъл към бившата си съпруга Надя Каменова и поискал да разговаря с нейния брат Ивайло Димитров, който е полицай. Уговорил го да отидат в гориста местност. Димитров обаче уведомил свои колеги.

Светослав признал, че извършил убийството като хванал за врата рейнджърката. Обяснил, че нещо изпукало, имало и кръв. Според прокуратурата причината за смъртта е висока шийна травма и прекъснат гръбначен мозък. 

Служебният защитник на Каменов - адв. Снежанка Почева контрира, че всички разпитани свидетели не са преки очевидци, а възпроизвеждали какво е обяснил подзащитният й. Според нея нямало сексуална връзка между него и пострадалата. Нямало данни, че автомобилът на рейнджърката е предаден в морга. Служебната защитничка контрира думите на прокурора, че Каменов има 4 предишни осъждания. "По всички тях той е реабилитиран", каза Почева. 

"Искам по-лека мярка, домашен арест", бяха единствените думи на Каменов. Съдът обаче му наложи постоянен арест.

"Има данни, че сте ходили в постройката в Сопот заедно с жертвата, както и това, че сте се укривали", изтъкна съдия Розалия Шейтанова.