„Кралска закуска“ и „Рига“ са големите победители в конкурса „Дунавски лимес 2018“, отличаващ всяка година най-добрите заведения, места за настаняване, фирми и продукти в сферата на туризма. Официалната церемония по връчване на наградите се проведе снощи в Доходното здание. 
„Кралска закуска“ получи най-много гласове в онлайн анкетата за най-добър ресторант, а сладкарница „Детски кът“ към него спечели в категорията „Най-добра кафе-сладкарница“. Най-добро заведение за бързо обслужване на 2018 е „Пикадили“, а нощно заведение на годината - „Куин Найт Клуб“. 
В категорията „Любимо заведение“ бяха включени заведенията за хранене и развлечения, заявили предварително желанието си за участие. За тях бе гласувано чрез интернет платформа, поместена в уебсайта на община Русе.
С онлайн гласуване бе определена и най-добрата туристическа агенция или туроператор за 2018 г. В тази категория победител е „Вени Травел“.
Победителите в категорията „Обекти за настаняване“ бяха отличени на база най-висока декларирана заетост на легловата база за календарната година. Хотел на 2018 г. стана „Рига“, семеен хотел - „Сити хаус“, а мотел - „Ханчето“. „Милениум“ получи отличието в категория „Апартаменти за гости“, Къща за гости стана „Резиденс Хаус“, а наградата за стаи за гости взе „Мира Сол“. За пансион и хостел на 2018 г. бяха определени съответно „Русчук“ и „Ла Мезон“.
Специална награда получиха Общински младежки дом - Русе „За популяризиране на гр. Русе като център за култура, изкуство и развитие на млади таланти“ и „Би енд Би Тръст“ за бързо развиващ се продукт и иновативен мениджмънт при местата за настаняване.
Специални благодарности получиха организаторите на инициативата, чрез която гостите на Русе получават безплатна обиколка и интересни разкази за града „Русе Фрий Самър Тур“, директорът на Професионална гимназия по туризъм „Иван П.Павлов“ Ренета Вълева „За развитие на регионалния кулинарен туризъм и качествено обучение на кадрите в туризма“ и шеф Петър Атанасов за „Развиване на кулинарията с налагане на местните продукти и вкусове“.
Събитието се проведе под патронажа на кмета Пламен Стоилов. За доброто настроение по време на церемонията се грижиха Калин Вельов, „Амазония Денс Проджект“ и прекрасната Джулия Мартинс.