Близо година всяка последна сряда на месеца за мен е Добрата Сряда. Дарявам заработените средства на хора в нужда или каузи. За всеки мотивът да дарява е различен. За мен е начин да благодаря за всичко, което имам - перфектно здраве, чудесно семейство, любима работа с невероятен екип... Имам толкова много!
Познавах Вики - журналистката Виктория Маринова, която без време и по жесток начин ни напусна завинаги. На няколко пъти се включвах в нейни благотворителни акции. Може би тя ме вдъхнови. Споделяше с мен различни каузи, които тя като журналист и просто като добър човек откриваше - Миро, Лори, Хриси, Галимир, Александър, Розовата къща и сега Фондация "Александър Русев".
Ние с моя екип обичаме фризьорската професия, защото тя прави хората не само красиви, но и щастливи Фризьорството може да бъде и изкуство, да разказва истории. В живота като в приказка ни се иска всичко да бъде красиво, изпълнено с доброта и хармония. Да се радваме на децата си, да сме спокойни за родителите си. Затова решихме да организираме благотворителното представление "30 дни до Коледа" и
да разкажем приказка за вечната борба на Доброто с Тъмните сили
Помолихме гостите вместо букет с цветя да дарят средства на Фондация "Александър Русев".
Разказахме за една Щастлива гора, изпълнена с палави цветни елфи. За горската красавица Ива, която пръскала любов и доброта около себе си, но била омагьосана. Тъмните сили обвили с безчувствено равнодушие всички горски твари, докато не се намесили Властелинката на ножиците, Повелителката на боичките и Пазителката на знанието. Те събудили горските Феи и заедно разплели паяжината от черни магии и освободили Ива. Тя обсипала гората с вълшебния прашец на Любовта и Добротата.
Този приказен сценарий написа по мои хрумвания Стела Кръстева, която всеки път е до нас, на всяко наше ревю през последните 10 години. Като на всеки спектакъл музиката пресъздава настроение и внушава емоции. Венци Димитров неведнъж се е потапял в моите идеи, за да улови духа на поредното шоу. Благодарение на професионализма на още една невероятна дама, безвъзмездно даряваща времето и труда си, успяхме да нарисуваме четирите картини в представлението. Благодарим ти, Саничка Стефанова! Младите таланти от танцова школа "Фламинго" изпълниха два феерични танца, олицетворение на Хармонията и на изкусителните Тъмни сили. Музикалната подкрепа на певиците Мирела Димитрова и Мира Пуйкова бяха спойката между танците, ревютата, прическите и гримовете на шоуто. Специална благодарност на дизайнерката на бижута и аксесоари за коса Венета Русинова, която сътвори прекрасните допълнения към прическите ни.
Всяка една от картините беше в различна стилистика
Игривите елфи бяха облечени в пъстри дрехи на магазин "Мирая". Хармонията между шеметната визия на 80-те години се допълваше с бухнали къдрици, мрежи, златни нишки и дървени пръчици, преплетени в косите на горските обитатели. Изкусителките на Мрака дефилираха в сребристо-черно-бяла колекция вечерни облекла на магазин "Студио F".
Тук алегорията на изгубилите своята истинска същност същества се изразяваше в контраста между елегантните дрехи и агресивните прически с маски от коса, ципове и мрежи върху лицата на моделите. Добрите феи на гората и омагьосаната красавица Ива изплуваха от тъмното в ефирни одежди на магазин "Менделсон". На лицата им блестяха кристални камъчета, а прическите им бяха в приказни сребърни топки, пухкави пламъчета и пера, нежни дантели, изплетени от коса.
Благотворителният спектакъл "30 дни до Коледа" беше нашият начин да осмислим ежедневието, да се сплотим, заедно като екип да се обединим около една кауза. Да направим едно малко добро, чрез което да задвижим верижна реакция от ежедневни добрини.
Вярваме, че един ден тази добрина ще се върне при нас, точно когато имаме нужда от подкрепа
Всички участници в представлението с огромно желание откликнаха на идеята за благотворителен спектакъл. Благодаря за отделеното време и усилията. Благодаря на всички - модели, танцьори, певици - за безвъзмездно положения труд. Благодаря на нашите гости, които със затаен дъх се наслаждаваха на спектакъла. Бяха съпричастни и дариха 1162 лв. на Фондация "Александър Русев". Най-вече съм благодарна на екипа си - творяха аксесоари от коса, намираха модели, споделяха идеи за прически и гримове. Денонощно се трудиха, за да се случи благотворителното шоу. Да можем днес да направим добро на непознат! Да помогнем на децата от Фондация "Александър Русев".