Барман е шофьорът, който избяга, след като направи опит да прегази полицай, при което се наложи колега на застрашения да стреля със стоп патрон в предното стъкло на автомобила. 29-годишният мъж е арестуван и срещу него тече досъдебно производство.
Поредната ярка демонстрация на незачитане на правила и закони се разиграва в четвъртък около 15.30 часа, когато полицейски пост спира автомобили в района на Висшето училище по агробизнес на бул.“Цар Освободител“, за да установи готовността им за зимата. По време на проверките от автогарата се задава БМВ със затъмнени стъкла и без номера. Автомобилът спира след вдигане на стоп палката, но внезапно тръгва да гази стоящия отзад полицай, който отскача, за да се спаси от прегазване. Междувременно първият униформен успява да извади пистолета си и да стреля в челното стъкло. Но и това не се оказва достатъчно за спиране на БМВ-то, което се стрелва напред, поема с висока скорост по бул.“Христо Ботев“, свива към „Чародейка“ на кръстовището, разделящо квартала със съседния комплекс „Дружба“ и след това се спуска към квартал „Родина“. През цялото време с пусната сирена го следва патрулка, но около улица „Згориград“ го изпуска. Малко по-късно колата е открита в тиха уличка наблизо, а очевидци разказват, че от нея са слезли двама мъже и побягнали.
Собственикът на автомобила е задържан в дома си в „Чародейка“ и разказал, че пътникът в колата бил негов приятел от Холандия, който му бил на гости и в петък призори трябвало да замине за София с автобус, откъдето ще лети за Амстердам. Барманът решил да отидат да купят билет с неговата кола, въпреки че номерата й били свалени, а тя била спряна от движение заради залавянето му през април с алкохол зад волана. Тогава някой от полицията му бил казал, че ако го хванат да шофира без книжка, ще влезе в затвора. Затова при вида на униформените първо се подчинил на разпореждането да спре, но после се уплашил и решил да продължи, като едва не сгазил полицай, когато давал на заден ход. 
Дали това е истината или барманът е избягал, за да не бъде заловен да шофира не само без книжка, а и под въздействието на алкохол, примерно, няма как да се установи. Спорно е също дали е щял да влезе в затвора, ако се беше подчинил на полицейското разпореждане, но сега сигурно ще се стигне до лишаването му от свобода заради извършените четири нарушения, смятат хора от системата на МВР.