Цветя, усмивки и пожелания, но поднесени не по традиционния начин, а върху кафета и коктейли, бяха хит сред дамите на вчерашния празник 8 март в „Бига Бар“ в района на Русенския университет. Няколко дни по-рано по случай 3 март пък акцентът беше върху патриотичните ликове на Левски и Ботев, както и върху българския трибагреник. Всички арт творения са дело на бариста Даниел Неделчев, който от 5 месеца практикува професионално рядкото и зрелищно изкуство. Талантливият 23-годишен кафе художник първо започва да рисува на ръка, а впоследствие и с шаблони, като на специфичната техника го запалва негов колега от Варна - баристът Владимир. Двете момчета всъщност са единствените майстори в България, които професионално са се захванали с новата вълна в консумирането на кафе. 
Правя го за удоволствие, като ми отнема от няколко секунди до няколко часа, а най-голямо удоволствие ми доставят усмивките на децата, споделя Даниел.
Най-често изписва имена и рисува емблеми и лога на фирми, като обяснява, че студентите са едни от най-креативните клиенти и изпълнява всякакви техни поръчки. Впрочем цената на кафето, топлата напитка или коктейла, върху които има арт творение, остава непроменена.
Най-трудни за рисуване са патриотичните образи, тъй като те първо се вадят на хартия, а след това на ръка се изрязват шаблони, разказва Даниел. Именно те обаче му доставят най-голямо удоволствие, тъй като според младия барман през последните години идеята за патриотизма e позабравена. 
Най-лесно и най-бързо става изписването на имената. В тази сфера всичко е на бързи обороти, но най-важно е кафето да стигне топло до клиента, казва с усмивка Даниел, който работи като барман от 3 години. Първата рисунка на младото момче е миньон, който в последно време е изключнително атрактивен и модерен. Даниел издава, че в уникалното изкуство всичко зависи от млякото, като за да се получи качествена рисунка, е важно то да е направено на крем и да се излее по този начин върху напитката, и допълва, че всичко е въпрос на импровизация. 
Талантливият барман е подготвил шаблон с лика на Христо Стоичков, като чака подходящ момент, в който да го изрисува. А всички творения на Даниел могат да бъдат разгледани на Фейсбук страницата Barista Danny Nedelchev.