Жителите на Тетово, Хотанца, Ново село, Червена вода, Смирненски, Образцов чифлик, Белцов и Кубрат отново готвят протест заради разбития път. Този път обаче те са решили да блокират изходите на населените места и да не пропускат никакви автомобили, освен при спешни и неотложни случаи. Датата, на която ще се проведе поредният протест на жителите на населените места, които са принудени да пътуват по изключително разбития път, който не е ремонтиран повече от 30 години, ще бъде изненада. Може да е след 5, може и да е след 50 дни, но ще бъде дата, когато се очаква да има най-голям трафик. Това ще е една голяма изненада за управниците, защото вече ни омръзна да ни лъжат. Настояваме на място да дойдат представители от София и най-сетне да ни чуят. Протестите ще спрат, когато имаме среща с представители от София, категорични са хората.  
Миналата събота протестиращи от Тетово, Червена вода, Смирненски и Кубрат затвориха за около 40 минути кръстовището между Русе, Кубрат и селата Тетово и Смирненски, а в блокадата се включи и селскостопанска техника. 
Този път новата протестна акция ще е по-мащабна, на пътя ще излязат повече хора, а изненадата за управниците ще е жестока. Няма да спрем, докато не видим машини, които да правят цялостно преасфалтиране на пътя, заканват се хората. Наред с това жителите на Червена вода, които от години са най-активни в искането за обновяването на шосето, са категорични, че ще продължават да настояват да се изгради обходен път, който да облекчи движението по главната пътна отсечка. Положението за тях отдавна е нетърпимо, тъй като къщите им се напукаха, започна да се уврежда и 160-годишната църква. 
Въпреки лошото време вчера на обед жители на Кубрат блокираха за трети път изхода в посока Русе с поредно искане за ремонт на републиканския път.