Учителят по физкултура Ивайло Александров, обвинен, че четири години е блудствал с две момичета на възраст под 14 години в ОУ "Иван Вазов", като с едната е стигнал до сексуални контакти, вчера се изправи пред Окръжния съд на първото разпоредително заседание по делото. То обаче се отложи за днес, тъй като седемдневният срок, в който подсъдимият може да се запознае с разпореждането на съда, с преписа от обвинителния акт и да направи нужните възражения, изтичал в 24 часа вчера. Още в началото на заседанието съдията постанови делото да се гледа при закрити за журналистите врати и така ще бъде по време на целия процес, за да се спестят подробностите за потърпевшите от извратените щения на учителя деца.
Александров е арестуван на 19 декември миналата година в дома му по разпореждане на прокуратурата. Сигнал за педофилските му набези са подали родителите на едното момиче, с което Александров блудствал още от 2013 година, когато то било едва в пети клас. Майката и бащата разкрили връзките на дъщеря си с учителя й, след като семейството било в голям магазин в началото на декември миналата година и при случайна среща с Александров момичето се хвърлило на врата му. По-късно родителите взели телефна на дъщеря си, намерили в него любовните писма, които физкултурникът пращал по интернет. След подаден сигнал до прокуратурата е разпоредено на Първо РПУ да арестуват Александров, но той вече бил излязъл в болнични, тъй като месец по-рано директорката на "Иван Вазов" разпоредила във физкултурния салон да бъдат поставени камери. Това стреснало Александров, а според слуховете по време на болничните си се готвел да отиде на работа в чужбина.
Както чухте, процесът е при закрити врата и ние не можем да изнасяме информация пряко волята на съда, каза след делото наблюдаващият го прокурор Николай Николов. 
Заедно с колегата Михаил Робев сме защитници на подсъдимия. Делото е за престъпления, свързани с половата неприкосновеност, съдържат данни за личния и интимен живот на страните и затова не мога да коментирам в големи подробности. Потърпевшите момичета са две, като през цялото време подсъдимият им е бил учител по физическа култура и спорт. За едното престъпление-блудство с две и повече малолетни лица, наказанието е от 5 до 20 години затвор, посочи единият адвокат на учителя - Ангел Стефанов.