Изречена на висок глас закана за убийство вкара в затвора русенец, който се славел сред съседите си с импулсивния си и агресивен характер.
На 25 април Димитър О. видял през терасата си в "Чародейка", че негова съседка от долния етаж изтръсква чаршаф през балкона си и се провикнал: "Хей, мършо, ще сляза долу и ще те изкормя, ще те убия, ще ти отрежа главата, мърша с мърша такава". Жената се уплашила, прибрала се в стаята, звъннала на съпруга си, който бил на работа, а след това и на тел.112. На място пристигнал младши инспектор от Второ РПУ, който в хода на разследването установил, че отношенията на Димитър със съседите от блока били крайно обтегнати. Заради псувни, обиди и нанесен побой на негов съсед през март 2011 година Димитър бил осъден на осем месеца затвор с три години изпитателен срок. През юни 2017 година обаче кибритлията се заканил с убийство и на друг съсед, за което получил шест месеца затвор. Като излязъл на свобода през април 2018-а, Димитър продължил скандалите с комшиите си, а на 25-и същия месец изревал и заканата за убийство към съседката от долния етаж. Материалите са изпратени в Районна прокуратура, а Димитър е задържан. 
В хода на разследването са направени психиатрични експертизи на Димитър, от които станало ясно, че не е психично болен и Районният съд му постанови 2 години затвор при строг режим, за да осмисли по-нататъшното си поведение спрямо съседите си.