Заплахата към шефа „Ще те убия, ще те изнасиля, ще те намерят в храстите студен“ стана повод прокуратурата да предаде на съд разносвач на китайска храна. Тезата, че управителят на ресторанта е бил истински уплашен след заканата, обаче не издържа пред съда, а неговият подчинен бе окончателно оправдан. Затова разносвачът на храна на свой ред реши да води дела и поиска прокуратурата да си плати за незаконното обвинение, което го е стресирало и е превърнало в черна дупка живота му месеци наред, докато траело разследването и делото срещу него.
Двамата колеги не се разбирали още от април 2014 година, когато доставчикът започнал работа. Затова той често пренебрегвал установения ред и се отчитал пред китайците, които били собственици на ресторанта. Напрежението ескалирало на 21 май 2014 година, когато салонният управител твърди, че е чул заплахите за убийство, а след около месец пуснал жалба до прокуратурата. Обвинението обаче не издържа, затова разносвачът поиска 30 000 лева обезщетение за преживените нерви и неудобства.
На първа инстанция съдът прецени, че оправданият заслужава парична компенсация и осъди прокуратурата да му плати 6000 лева за стреса и 500 лева, които е платил за адвокат. Решението може да се обжалва.