Отново е време за традиционната анкета на "Утро" и общинската управа за десетте най-добри спортисти на сезона в Русе. Събирането на номинациите започва от днес. Разбира се, ще изчакаме резултатите и от световното първенство по бокс за жени в Индия, откъдето се надяваме на много добри новини.
Всеки клуб има право да посочи свои състезатели, като предостави кратка визитка на успехите им през годината. По традиция най-високо ще се котират изявите на русенските спортисти на световни и европейски първенства за мъже и жени в олимпийските дисциплини. Номинациите се приемат на електронната поща на редакцията [email protected]. На телефон 082 815 628 пък представители на клубовете ще могат да задават уточняващи въпроси по регламента за провеждане на анкетата. 
Крайният срок за подаване на номинациите е 30 ноември.
След тази дата на ход ще са спортните журналисти. Техните листи с подреждане на спортистите в Топ 10 трябва да са готови до 10 декември. Най-добрите по традиция ще бъдат наградени в първите дни на януари.
Освен допитване за най-силните спортисти ще се проведат още две анкети - за най-добър треньор и за най-добър състезател в приложните спортове. 
И тази година ще бъдат връчени статуетки "Спортен Олимп" от името на почетния председател на българската федерация по борба и спортист номер 1 на Русе за 20 век Валентин Йорданов. Автор на пластиките отново ще бъде скулпторът Дилян Хубанов.