Неподадена в срок психиатрична експертиза на наркозависим свидетел и нови искания на адвокатите на задържаните за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов отложиха за пореден път едно от най-чувствителните дела в Окръжния съд в Русе. 
Според обвинителния акт 17-годишните Николай Василев и Деян Цветков са наели таксито на Спиридонов в 4.01 часа на 18 март 2017 година и са го напътствали до глухата уличка „Христо Ботев“ в Николово в 4.24 часа. Там при опит да ограбят шофьора Николай започнал да го ръга с ловджийски нож и един от ударите се оказал смъртоносен. След като претърсили жертвата двете момчета разбрали, че един човешки живот е погубен за жалките 62.10 лева.
На предното заседание през август двамата вече пълнолетни младежи признаха, че преди кървавото зверство са пили с приятели ром, уиски и бира, изпушили са 6-7 цигари марихуана и са шмъркали пико и амфетамин. Под въздействието на дрогата и алкохола решили да ограбят някого, за да си набавят още пиене и наркотици и така на мушката им на пиацата на Товарна гара попаднал таксиметровият шофьор Валери, който бил слаб, с побелели коси и им се сторил лесен противник. По време на грабежа обаче 60-годишният мъж оказал съпротива, борейки се за живота си и Николай го убил.
В хода на следствието показания е дал 21-годишният Йордан Иванов, който също е бил в беседката в губещата връзка с действителността с помощта на алкохол и дрога компания, но като разбрал, че  планират убийство и грабеж, си тръгнал. По-късно се оказа, че той се лекува от наркозависимост в клиника в Раднево и показанията му бяха поставени под съмнение. Съдът възложи на психиатър да изготви експертиза за неговата годност, която показала, че той не може да свидетелства. Експертизата обаче не е подадена в определения от закона най-малко едноседмичен срок преди вчерашното съдебно заседание и не отговаряла на всички зададени въпроси, поради което адвокатите на Василев и Цветков настояха тя да не бъде приета. Освен това защитниците поискаха да им бъде предоставени снимки от аутопсията на Валери Спиридонов, за да направят сравнение дали резултатите отговарят на доклада на патоанатома.
Съдията се съобрази с новите искания и отложи делото за края на ноември.