Хиляда души с над 500 автомобила тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора на обявения общонационален протест срещу високите цени на горивата, данъците и застраховките, предаде БГНЕС.

Множеството старозагорци и хора от региона паркираха автомобилите си и потеглиха пеш към края на града в посока Казанлък, докъдето всъщност имаха разрешение за протест.

Организаторите, след като видяха, че не могат да контролират множеството, обявиха край на протеста. Протестиращите обаче преминаха в гражданско неподчинение и блокираха пътя Казанлък – Стара Загора.

Протестът е организиран заради високите цени на горивата, но измести фокуса си и се превърна в протест за оставка на правителството. Множеството скандираше „много сме, силни сме”, „оставка”...

До напрежение с полицията не се стигна. Служителите на реда не очакваха такова струпване на хора и бяха малобройни.

Минути преди 13 часа протестиращите вдигат блокадата на пътя и се върнаха по автомобилите си.

Очаква се по-късно те да блокират автомагистрала „Тракия”.Днес в 50 града на страната се провеждат протестни автошествия срещу високите цени на горивата, съобщиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето недоволство и срещу увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".