Мениджърът на Манчестър Юнайтед сподели след края на мача с Ювентус, че не е провокирал умишлено феновете на ,,Старата госпожа след последния съдийски сигнал. ,,Червените дяволи“ постигнаха късен обрат над ,,бианконерите“, печелейки с 2:1 при гостуването си в Торино. Домакините поведоха в 65-та минута след гол от воле на бившия футболист на Юнайтед Кристиано Роналдо, но в последните пет минути попадения на Хуан Мата от пряк свободен удар и автогол на Алекс Сандро след центриране на Ашли Йънг доведоха до ценния успех за англичаните. Така те увеличиха шансовете си да се класират за елиминационната фаза на Шампионската лига.

,,Вероятно когато Манчестър Юнайтед спечели тук героично през 1999 и 2003 година, тогава той бе най-добрият отбор в света. А Ювентус е топ отбор в продължение на много години. Те се подсилиха с Роналдо през лятото и имат всички предпоставки да спечелят много трофеи през този сезон. Нашите играчи, от друга страна, нямат опит в подобни големи мачове в Шампионската лига. Така че, това е различна ситуация за нас, но една наистина фантастична победа – не просто заради загубата в Манчестър преди две седмици, а и заради начина, по който бе извоювана. Ако не бяхме спечелили, отново щях да имам същото чувство, защото отборът игра наистина отлично срещу един, пак повтарям, супертим“, добави той.

Португалският специалист не пропусна да провокира тифозите на Ювентус след края на мача, искайки да чуе от тях скандиранията им след обрата. В двубоя на ,,Олд Трафорд“ преди две седмици той отвърна на скандиранията по негов адрес от привържениците на италианския клуб с три пръста, които символизираха требъла, спечелен с Интер през 2010 година, когато бе треньор на ,,нерадзурите“. ,,Помните какво направиха те преди две седмици, нали? Е, аз не мисля, че моята реакция бе провокативна или обидна спрямо тях“, заяви в типичния си стил португалецът. ,,Това е нещо повече, просто исках да ги чуя отново. Да, казах, че няма да ги предизвиквам, но го направих“, добави той.

Моуриньо не спести похвалите и за влезлия през втората част Маруан Фелаини, който според него е бил с основна роля за драматичния обрат в края на двубоя. ,,Играхме като гости срещу Челси и Ювентус и се представихме изключително добре и в двата мача – това бяха най-тежките ни съперници от началото на сезона, на които гостувахме. Тук, имахме късмет да спечелим в последната минута, докато в срещата с Челси малшансът ни лиши от успеха в края. Но ние играхме наистина много добре, това е целта ни, независимо от стадиона, да излизаме на терена и да се представим на възможно най-добро ниво. Ако съперникът е по-добър, разполага с по-голям потенциал или накаже грешките ни – той ще победи. Но това е нещото, което изисквам от футболистите на Манчестър Юнайтед – независимо от стадиона, отборът да се раздава до последно и да бъде конкурентен на всеки. Ще губим срещи, но важно е да излизаме с нагласата, че когато сме на терена, имаме шанс да победим, независимо кой е наш съперник“, завърши Моуриньо. ,,Червените дяволи“ гостуват на шампиона Манчестър Сити в градското дерби в неделя вечер.