Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров призна превъзходството на „Черно море“ /Варна/ при загубения от неговия отбор мач в Русе с 0:2.
„На терена имаше само един тим. Надиграха ни. Нищо лошо не искам да кажа за моите момчета, защото се стараха на максимума си, бориха се, опитваха. Истината е, че не можеш да скочиш 3 метра, след като таванът ти е 2“, каза Киров пред „Утро“.
„Въпреки загубата продължавам да съм оптимист. Въобще не искам да подценявам възможностите на нашите футболисти, още по-малко да засягам някого, но честно казано, Жозе Моуриньо и Алекс Фъргюсън да дойдат, трудно ще направят повече. Вижте каква е селекцията в „Черно море“ и я сравнете с нашата. И аз можех да доведа по-класни играчи, но нямаше как да си го позволим. Ще се борим с това, което имаме. Реално погледнато, имаме два мача до края на редовния сезон, в които можем и сме длъжни да направим нещо като събиране на точков актив - срещу „Ботев“ /Враца/ и „Етър“ /Велико Търново/. Илюзия е, че можем да направим нещо повече срещу тимове дори като „Арда“ /Кърджали/ например“, заяви Киров.
В следващия мач на 22 февруари „Дунав“ ще гостува на „Славия“.
В другите мачове: „Царско село“-“Витоша“ /Бистрица/ - 1:0, „Левски“-ЦСКА - 0:0, „Лудогорец“-“Ботев“ /Вр/ - 6:0, „Берое“-“Етър“ - 2:0, „Ботев“ /Пд/-“Локомотив“ /Пд/ - 0:0. Мачът „Арда“ /Кж/-“Славия“ се игра вчера и завърши след редакционното приключване на броя.
Класиране:
1. „Лудогорец“     51
2. „Левски“         44
3. „Локо“ /Пд/     42
4. ЦСКА         40
5. „Черно море“     32
6. „Берое“         31
7. „Славия“         30
8. „Ботев“ /Пд/     29
9.“Арда“         28
10.“Етър“         19
11.“Царско село“     19
12.“ДУНАВ“         17
13.“Ботев“ /Вр/     14
14.“Витоша“         5