Тотнъм" спечели в дебюта на новия си мениджър Жозе Моуриньо, надигравайки с 3:2 "Уест хем" като гост. "Шпорите" взеха дербито на Лондон със силно първо полувреме, след което имаха аванс от два гола.

Точни за тима на Жозе Моуриньо бяха Хюн Мин Сон, Лукас Моура и Хари Кейн. За "чуковете" се разписаха Михаил Антонио и Анджело Огбона.

"Шпорите" вкараха три или повече попадения едва за втори път през сезона и за пръв от 14 септември насам. Тимът прекъсна и серия от пет срещи без победа в шампионата, като за последно беше спечелил на 28 септември срещу "Саутхемптън".

Успехът е първи далеч от "Тотнъм стейдиъм" от 20 януари насам, като от тогава "шпорите" бяха в серия от 12 мача без победа като гост. Последната победа отново беше в Лондон, но на стадина на "Фулъм".

През целия двубой "Тотнъм" имаше преимущество, като само в началните минути се забеляза нервност. След това "шпорите" контролираха играта и поведоха в 36-ата минута. Точен беше Сон, който вкара с диагонален удар с левия крак.

Кореецът получи подаване от Деле Али, излъга бранител на "чуковете" и се разписа.

Само седем минути по-късно "шпорите" удвоиха аванса си, като в основата отново беше Сон. Али успя да задържи топката в очертанията на терена, Сон напредна по крилото и центрира, за да може Лукас Моура с шпагат да я засече в мрежата - 0:2.

През втората част "Тотнъм" бързо нанесе трети удар, с който направиха и крачка към победата. В 49-ата минута капитанът Хари Кейн се разписа, като го направи с глава. Нападателят засече центриране на Серж Орие.

С три гола аванс "шпорите" заиграха по-спокойно и се дръпнаха в защита, но в 73-ата минута допуснаха гол. Михаил Антони, който беше влязъл от пейката се разписа с мощен удар с десния крак.

До края на двубоя имаше повече нервни моменти, в които "Тотнъм" трябваше да трепери. "Чуковете" вкараха още веднъж. Попадението на Деклан Райс обаче беше отменено заради засада и намеса на системата за видеоповторения.

В добавеното време домакините се разписаха още веднъж с гол на Анджело Огбона.