Двама футболисти на „Дунав“ попаднаха в центъра на обзора с новото предаване по „Диема Спорт“ „Героите на кръга“. Те намериха място в статистическата рубрика „Топ 5“ на най-добрите защитници след последните мачове в първенството на Първа лига.  
Тази класация се формира на базата на над 20 показателя като блокирани удари, въздушни единоборства, подавания и т. н. Така се изчислява индекс, който определя и петимата отличници на кръга.
Номер 1 в подреждането е стоперът на „Дунав“ Георги Динков. Неговият индекс е 8,58. Веднага след Динков е партньорът му в центъра на отбраната и капитан на отбора Мартин Ковачев - 8, 27. Трети с 8, 20 е Кристиян Димитров от „Ботев“ /Пловдив/.
Великолепната петица се затваря с бранителите на ЦСКА Николай Бодуров /8,14/ и Божидар Чорбаджийски /8,04/.
„Дунав“ остана със суха мрежа в последния мач срещу „Витоша“ /Бистрица/ /3:0/, като основен принос за този резултат имат Динков и Ковачев. Ако се изключат първите няколко минути, защитата показа стабилизиране и израстване. Дали е така, ще се види в следващия кръг, когато дунавци ще гостуват на „Ботев“ /Враца/. 
Нужно е и постоянство, защото фрапиращите грешки на отбраната в предишните кръгове все още са достатъчно пресни.
А „Дунав“ пласира трима футболисти в идеалния отбор на кръга. Освен Мартин Ковачев и Георги Динков място в единайсеторката заслужи и централният нападател Ахмед Ахмедов. Той вкара два красиви гола в мрежата на „Витоша“. Негов партньор в атаката е голмайсторът на „Лудогорец“ Клаудио Кешеру.