Със спектакъла "NeoДачници" на Народния театър "Иван Вазов", който ще гостува на Голямата сцена в Доходното здание на 5 ноември, ще приключи тазгодишният Есенен театрален салон, организиран от русенския драматичен театър "Сава Огнянов". Все още могат да се намерят билети за постановката на именития режисьор Иван Пантелеев, който от години живее и работи в Германия. 
Ден преди това, на 4 ноември, от 17 ч в зала "Диди Димчев" на русенските ценители им предстои среща с известния актьор и музикант Рашко Младенов. Този път срещата обаче ще бъде с литератора Рашко Младенов, тъй като той ще сподели с русенци своята искрометна автобиографична книга "До последен дух". В нея той описва забавно, честно и цветно свои приключения, премеждия, срещи и събития от най-разнообразен характер.  
Всъщност, ноември започва в театъра с два подаръка за зрителите. На 1 ноември, в Деня на народните будители, от 11 ч в камерна зала "Слави Шкаров" децата могат да гледат "Приказките на баба", а от 19 ч на Голяма сцена ще се вихри "Женско царство". И двете представления ще бъдат с вход свободен.