Една от най-новите постановки на Народния театър "Иван Вазов", която предизвиква огромен интерес сред столичната публика, ще гостува в Русе. На 5 ноември на Голямата сцена в Доходното здание русенци ще имат шанса да гледат постановката на живеещия от години в Германия режисьор Иван Пантелеев "NeoДачници". Пантелеев е един от най-успешните български режисьори, чиито постановки жънат адмирации в София, Рига, Авиньон, Щутгарт, Цюрих, Люцерн. В Германия е режисьор в две от най-легендарните театрални пространства в Берлин - Дойчес театър и Фолксбюне. 
Режисьорът избира да покаже своята театрална транскрипция на пиесата на Максим Горки "Дачници", написана през 1904 г. Не зная защо хората имат предразсъдъци към Горки - той всъщност е много модерен автор, тъй като се занимава с едно общество в преход, в което никой не е подготвен за новото, смята Иван Пантелеев. Според него това представлява и времето, в което живеем ние днес. 
Той е разпределил ролите между едни от най-изявените имена от сцената на Народния театър - Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Юруков, Теодора Духовникова, Радена Вълканова, Александра Василева, Стефания Колева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Христо Петков, Николай Урумов и Рашко Младенов, който е автор и на музиката към спектакъла. 
Ден преди гастрола на русенска сцена Рашко Младенов ще сподели с приятели и почитатели от Малката Виена своята нова книга - "До последен дух", която излезе преди месеци в пловдивското издателство "Жанет 45". Томчето въплъщава повечето роли, които Младенов е изиграл в живота си - актьор, музикант, шофьор на такси, министър. С "До последен дух" той ще ви поведе на едно необикновено пътешествие, сравнимо и с "1001 нощ", и с най-разюзданите фантазии на Жул Верн. С важното уточнение, че за разлика от изброените класики, неговото пътешествие наистина се е състояло", казва за книгата на актьора-музикант сценаристът и главен редактор на списание "L`Europeo" Димитър Стоянович.