Парламентът прие първия закон за хората с увреждания, върви и вторият. Видяхте и бюджета - там има 150 млн лева повече. Това, което сме поели като ангажимент го изпълняваме в срок.

Това каза премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018", предаде репортер на БГНЕС. Между първо и второ четене ще има промени и социалният министър ще отговаря по тази тема. Ние, миналата седмица когато го нямаше този скандал, искахме отговорността да бъде на по-високо ниво, да се върши работа" , каза още той.

По повод протестите, които продължават с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Борисов каза следното: Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира. Това, което е поето като анжгажимен от страна на правителството и парламента, е изпълнено. И това е в пъти повече отколокото по време на управлението на БСП. Това мога да кажа на тези хора", заяви още премиерът по повод протестите на майките на деца с увреждания с искане на отавката на Валери Симеонов.

"За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и всичките 9 балкански държави. България води една действително балансирана политика - на мир, на сътрудничество. Благодаря на колегите, мисля, че е едно добро учение, в екипите участват от всички държави, което показва много добра координация", каза Борисов за демонстрациите на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Пази Боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави той. "За съжаление миналата година им бяхме дали пари за казармата в Црънча, но какво проектираха, какво направиха, накрая върнаха парите в бюджета. Така че новото формирование, ако стане бързо, парите директно ще ги дадем на тях да си направят една казарма, каквато сме им обещали. Обещали сме им казарма, а казарма няма - това трябва да се поправи", категоричен беше Борисов. "Парламентът има думата, когато предложи, ще има съвет при Каракачанов", каза още премиерът.