Амбициозната програма на Гугъл за обучение и придобиване на дигитални умения - „Дигитален гараж“, ще посети Русе на 30 октомври. По време на безплатен семинар консултантите на интернет гиганта ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж. 
Дигиталните консултанти на Гугъл ще посетят Русе в периода 29 октомври 2018 - 2 ноември 2018, където ще проведат семинар и индивидуални консултации напълно безплатно. Семинарът ще се проведе от 18:00 до 19:30 в конферентната зала на Русенска търговско-индустриална камара, бул. „Цар Фердинанд“ 3А, ет. 2 Регистрация може да се направи на адрес https://bit.ly/2P23cNf. 
Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Гугъл, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо, чрез гъвкави и персонализирани уроци. Кампанията в България стартира през месец май 2018 г. в сътрудничество със SoftUni Digital и ще продължи до края на 2018 г.
Гугъл има за цел да обучи 15 000 души до края на годината.