A1 дава начало на своя трети собствен спортен канал, който стартира излъчване на 23 октомври. По MAX Sport 3 феновете ще имат възможност да гледат най-интересното от УЕФА Шампионска лига и италианската Серия А, както и избрани тенис турнири, голф, плажен футбол, моторните шампионати Speedway и Supercars и още много други.

Стартът на канала е част от стратегията на А1 да осигури най-доброто спортно съдържание на българския пазар. Още в първия ден от своето съществуване MAX Sport 3 ще предложи на зрителите двата най-интересни двубоя от УЕФА Шампионска лига във вторник – от 19:55 часа АЕК ще бъде домакин на Байерн Мюнхен, а от 22:00 часа е голямото дерби на кръга между Манчестър Юнайтед и Ювентус.

MAX Sport 3 става част от телевизионния пакет MAX Sport Plus, който до момента включваше MAX Sport 1, MAX Sport 2 и EDGEsport. Цената на пакета остава непроменена – 3,99 лева на месец с 2-годишен абонамент. MAX Sport Plus може да се заяви в магазините на А1, на *88 и 088 123, през приложението Моят А1 и на a1.bg.

MAX Sport 3 е поредната крачка към разрастването на каналите MAX Sport. От този сезон те излъчват футболните двубои от УЕФА Шампионска лига, италианската Серия А и испанската La Liga.

Спортните канали на А1 излъчват над 8 000 часа съдържание на живо годишно. В програмата им попадат едни от най-гледаните спортни събития в света: тенис турнирите от сериите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, волейболната Лига на нациите, най-големия шампионат за смесени бойни изкуства в света UFC, баскетболните Евролига и Еврокупа, лекоатлетическата Диaмантена лига, Световния шампионат по мотоциклетизъм, стартовете от NASCAR, най-интересните срещи от NHL и още много други спортове, придружени от експертни анализи и коментари.