Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне. Така Борисов коментира ситуацията в страната пред журналисти в ОАЕ, където е на посещение. Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

“По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията”, каза Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

“Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън”, коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: “Аз имам телефон, нека ми се обади.”