Майката на обвинения за убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова използва ефира на Нова тв, за да защити сина си, въпреки че призна, че той й е разказал за зверството. 
„На мен ми каза, че пиян бил. Някакъв наркотик взел, най-лошото - пил. 4-5 бири и уиски. Той на пияна глава и мъртво надрусана глава го е направил. Той ми казва, че нищо не помни. Като дошъл малко на себе и започнал да си спомня, че убил момичето. Плака. Той не е такъв. Хич не ми идва на акъла, че той ще убие човек. Не е такъв човек“, заяви Надежда Красимирова.
„Искам да помоля само да бъде съден в Германия и да лежи в затвор тук. Колкото ще да е, дори и 20 години. Ако се върне в България, ще го убият“, каза още майката, която има още 7 деца.
Според нея Северин има умствена изостаналост и преди му е давала хапчета, но откакто е заживяла в Германия, нямало как да следи дали ги приема. 21-годишният беглец беще арестуван във вторник вечерта в дома й за мъчителното отнемане на живота на водещата и административен директор на ТВН.
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров, заяви говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер.
По-рано председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт съобщи, че задържаният е дал съгласие за бърза процедура за екстрадиране и е говорил за престъплението, без да конкретизира. „Той даде информация по този въпрос“, бяха точните думи на Вирт. 
„Българските власти не са предоставили доказателства, но това не е и нужно, тъй като става дума за европейска заповед за арест. Т.е. германският съд няма да доказва дали престъплението е извършено от задържания, или не. Това е работа на българската правосъдна система. Ние трябва да докажем дали екстрадицията е допустима, това е нашата задача. Задържали сме го и сега в съкратено производство ще се установи дали е възможна екстрадиция в България. Предполагам, че това ще стане относително бързо. Българските власти трябва да отговорят на запитване дали затворите в страната отговарят на минималните европейски стандарти. Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, коментира говорителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер.
„Няма да се доказва подозрението за извършеното престъпление, а само дали при екстрадиция не го грози заплаха за живота или много лоши условия в затвора в България. Но, според мен, случаят с България не е такъв“, допълни Колкмайер.
Процедурата по екстрадиция може да продължи до 60 дни, но тъй като Северин Красимиров е дал съгласие за нея, срокът се скъсява до 10 дни.