Скромният „Астра“ от 68-хилядния Гюргево е покровителстван от считания за най-богатия румънец Йоан Николае. Олигархът превърна отбора в гранд отвъд Дунава. От тима на „Дунарея“, който мъждукаше в долните дивизии, направи доминатор по модела на разградския „Лудогорец“.
Що за птица е богаташът?
Русенци, които пътуват често до северната ни съседка, казват, че щом тръгнеш от Синай на юг, можеш да видиш огромни табели, на които пише „Интер Агро“. Това са безкрайните ниви на Николае. През 2013 година той купи и 4000 декара земя около Свищов. 
Бизнесът му е разностранен. Има фирма за химически препарати в Турну Мъгуреле, рафинерия в Зимнич, свинекомплекси. 
Преди няколко години богаташът бе разследван от румънската дирекция за борба с организираната престъпност и тероризма по обвинения в имотни измами, злоупотреба със служебно положение и пране на пари чрез газовата компания „Ромгаз“. Прокурорите започнаха и наказателно производство срещу някои служители на кадастъра и имотния регистър на Румъния, обвинени, че помогнали на Николае да заобиколи закона. В крайна сметка свикналият на суперлукс ВИП клиент на правосъдието полежа в затвора, но излезе по-силен отвсякога.
С неговите пари „Астра“ стана втори в първенството на Румъния през 2013-2014 година, шампион през 2015-2016-а, носител на купата и суперкупата през 2014, 2016 година. 
В отбора има сега няколко чужденци, сред които е и вратарят на нашия национален отбор Пламен Илиев.
С 20 точки при голова разлика 13:8 „Астра“ върви втори в румънската Лига 1. Водачът „Стяуа“ е с 21 при голово съотношение 24:11.