В събота отборът на „Дунав“ ще трябва да  измие срама от позорната загуба срещу „Спортист“ /Своге/ с 2:5 със задължителна победа срещу гостите от „Беласица“ /Петрич/. Този мач обаче няма да е никак лек, не само защото „комитите“ са четвърти във временното класиране /20 точки/. Петричани са бозспорно костелив орех, а резултатите го доказват с домакинската победа /1:0/ в последния кръг срещу „Литекс“. По-рано „Бела“ направи 1:1 срещу солидни отбори и кандидати за промоция в елита - „Етър“ и „Спартак“ /Плевен/.
Старши треньор на петричани от август е Венцислав Иванов. Той смени на поста бившия футболист на „Пирин“, „Славия“ и ЦСКА Иво Тренчев. Зад гърба си Иванов има кариера на наставник в „Ком“ /Берковица/, „Монтана“ и „Левски“ /Лом/.
Звездата на тима е 22-годишният петричанин Запро Динев, който направи дебют в мъжкия футбол с екипа на „Ботев“ /Пд/. После Динев мина през „Витоша“ /Бистрица/, „Септември“ /Симитли/, „Септември“ /София/ и „Миньор“ /Перник/.
Другото любопитно име е Мариян Вангелов, син на бившия футболист на „Левски“ /Сф/ Кирил Вангелов. 
Модата за привличане на чужденци не подмина и петричани - при тях е 18-годишният камерунец Куфре Ета, който реализира победния гол срещу „Литекс“ с топовен изстрел от далечна дистанция.
Феновете на „Беласица“ са известни със своя южняшки темперамент - те реагириха бурно, когато щабът освободи изненадващо любимеца им Стивън Кирилов, който заради бързината си бе наричан Синът на вятъра. 
Клубът от Петрич влезе във футболния фолклор преди време заради трагичното състояние на местния стадион. В публичното пространство дори изтече новина, че зад една от вратите се виели саморасли смокини, а зад другата се разхождали кокошки.
Дали е точно така, не можем да твърдим, но е факт, че „Беласица“ играе домакинските си мачове в Симитли.

Сезонните карти за мачовете
на „Дунав“ с нови по-ниски цени

Ръководството на ФК „Дунав“ обяви нови, логично вече намалени цени на сезонните карти. Достъпът до трибуната под козирката за всички мачове ще е стане възможен срещу 80 лева. 40 лева ще струва място за останалите сектори. Картите вече са в продажба в магазин „Биг бойс“ на ул. „Ангел Кънчев“ 23.
Тази събота представителният отбор на „Дунав“ ще бъде домакин на „Беласица“ /Петрич/. Мачът за първенство на Втора лига ще е с начало 16 часа.