Чрез вестник „Утро“ искам да споделя името на лекаря, който ми помогна - Д-р Пламен Ванев от УМБАЛ „Медика Русе“, и да му благодаря от цялата си душа.
На 27 август 2018 г. ми се наложи преглед, който приключи оперативно. В УМБАЛ „Медика“ работят много лекари, но името на д-р Пламен Ванев заслужава да бъде чуто, името му заслужава да се знае, защото в гърдите на този мъж тупти едно сърце за всичко - за работата, за семейството, за радост, за болка, за благодарност...
По време на операцията той, освен че направи всичко необходимо, намери време да бъде и човек и да завоюва обръщението „Докторе!“ с професионализъм и достойнство. По време на операция с местна упойка пациентът е в пълно съзнание, адекватен, комуникативен, разбиращ всичко и разбран за всичко. Чувах целия разговор, който беше съсредоточен върху операцията, върху премахването на ганглион на глезена. Колко е лесна или сложна, колко е бърза или дълга операцията - за този лекар нямаше значение, той беше съсредоточен, сериозен и отговорен. Той не мислеше за обедната почивка, той не мислеше за нищо друго, освен за това, което прави тук, сега и в момента. Той просто е лекар по душа, сърце и дух. 
Докторе, благодаря ви!
Благодаря и на медицинските сестри, част от екипа, извършил операцията!
Мария Стоянова