Жозе Моуриньо даде нова рекордно кратка пресконференция. Едва 3 минути и 32 секунди продължи срещата му с медиите преди мача от осмия кръг на Висшата лига между "Манчестър Юнайтед" и "Нюкасъл", която може да реши бъдещето на португалеца.

"Червените дяволи" приемат "свраките" в събота от 19:30 часа, а в експресния си брифинг Специалния обясни, че има много причини за слабата форма на тима му, който в момента е на десета позиция във Висшата лига. "Юнайтед" прави най-лошия си старт от 29 години насам.

На Моуриньо бяха зададени общо шест въпроса, а на половината от тях той отговори със средно между две и три думи.

"Да, резултатите ни не са достатъчно добри. Знам, че е началото на октомври и гледаме класиранията в европейските първенства, но много от тях не отразяват какво ще се случи през следващите месеци или в края на сезона. Ние сме в добра позиция, в която можем да се справим много по-добре. За тази цел ни трябват точки, които обаче загубихме в последните си два мача", каза португалецът.

На въпрос обаче защо продължават проблемите на отбора, Моуриньо отговори с краткото "заради много различни причини". Репортерът продължи с питане дали мениджърът може да назове причините, но той каза само "Не".

След това португалецът се съгласи, че формата на отбора не е добра, но на последния въпрос дали прави всичко по силите си "Юнайтед" да излезе от кризата, просто замълча.