Знаете ли, че с едно простичко движение всеки ден може да стимулирате тялото сида го тонизирате и освежите. Досетихте ли се кое е? Да, става дума за протягането.

Сутрините са най-важната част от деня и много често начинът, по който се събуждате, определя настроението ви за целия ден. Така че започнете още от сутринта. Няколкоминутно разтягане, като се събудите, е достатъчно, за да подготви тялото ви за предстоящия ден.

Щом отворите очи, докато още си лежите, се протегнете хубаво, бавно и внимателно. После, без да бързате, седнете на ръба на леглото. Не правете обаче резки движения, за да предотвратите неприятни травми.
 
Мускулите, които се разтягат веднага след събуждане, допълнително се снабдяват с кислороди се освобождават от токсините, които са се натрупали в тях през нощта. Това ще повиши и координацията, умственото и физическо ниво на енергия в тялото ви.

През деня, докато сте на работа и стоите на бюрото и пред компютъра само в една поза, без много да мърдате, също имате нужда от движение. Тук протягането също може да ви свърши чудесна работа, за да се отпуснете и релаксирате.

Дори малките деца обичат да се протягат, тъй като без да го осъзнават, получават оздравителен ефект за целия си организъм.

Поемете дълбоко въздух на стола и след това направете дълбоко издишване, все едно въздъхвате с облекчение.

Повторете няколко пъти и протегнете ръце нагоре. След това ги отпуснете надолу, като че ли изтръсквате от тях нещо.

Протегнете се после надясно, наляво и назад.

Разтягането на гръбнака, което се получава при протягането, стимулира работата на вътрешните органи, както и кръвообращението.