Жозе Моуриньо говори пред медиите след нулевото равенство на Манчестър Юнайтед у дома срещу Валенсия в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Поругалецът сподели, че на тима липсва техническата възможност да изнася топката, а и интензивността в играта не е на достатъчно високо ниво. ,,Червените дяволи“ са вече в серия от четири последователни мача без победа във всички турнири.

,,Не може да изграждаме атаките си от защитата поради липса на технически способности“, започна той. ,,Играчите се опитаха, вдигнаха нивото си на интензивност, но то не бе достатъчно високо. Имахме няколко много добри шанса да спечелим, но смятам, че равенството е справедлив резултат“.

Наставникът призна, че Юнайтед са се опитали по-скоро да спрат Валенсия, отколкото да покажат своите силни страни, защото в момента на състава липсва самочувствие. ,,Спряхме един силен отбор на контраатака, знаехме отлично, че няма да създадем 20 голови положения. Нашите атакуващи футболисти не са в най-добрата си форма на индивидуално ниво и откъм самочувствие. Мислехме, че с три или четири създадени голови положения, ще реализираме попадение и ще спечелим. Това не е лош резултат – не е нито добър, нито лош, в интерес на истината. Предстоят ни два мача с Ювентус, за да си осигурим необходимия брой точки, за да продължим напред. Попаднахме в тежка група. Играем срещу Нюкасъл през уикенда преди международната пауза, а след това се изправяме срещу Челси и Ювентус в рамките на три дни. Ще бъде добре за отбора, ако спечелим срещу Нюкасъл“, завърши мениджърът. ,,Червените дяволи“ приемат ,,свраките“ на ,,Олд Трафорд“ в събота вечер.