Промяна в Закона за управление на природен парк Витоша и промяна на Закона за горите, чрез решения на Министерския съвет. Такова е възможното решение на проблема със ски съоръженията, според вицепремиера Валери Симеонов,.

Пред журналисти Симеонов обясни, че лично ще вземе участие в работна група по проблема с Витоша.

"Трябва да отпаднат всички абсурдни клаузи в законите, вкарани от псевдозелените в България, по-специално - групата около Тома Белев", посочи вицепремиерът.

Валери Симеонов участва в представянето на проекта на Национална програма за подобряване качеството на атмосферния въздух (2018-2024 г.) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Световната банка.

Като основен източник на замърсяването в столичния квартал "Красна поляна" Валери Симеонов посочи масовото горене на дрехи втора употреба.

По думите на Симеонов не се гони класиране в някакво състезание по качество на въздуха, но трябва да се предприемат необходимите мерки за ограничаване на фините прахови частици, както и замърсяването от автомобилите. Той е категоричен, че мерки трябва да се вземат, тъй като не трябва да се допускат тежки санкции да се сгромолясат върху държавния бюджет.

Относно евентуални санкции Симеонов посочи, че: "уважава Европейския съюз, но мрази да плаща".