Да играеш на свой терен срещу отбор като „Етър“ и след 20 минути да губиш с 0:3 е печална работа. Но „Дунав“ го направи. Нещо повече, спокойно може да се каже, че тези първи три попадения бяха плод на солидарна работа на русенската защита. Абсурдни, жалки, смешни подаръци от сърце за „болярите“, които вкараха гол при първата си атака.
В 10-а минута Артюнин изрита една топка в зоната на десния бек. Христо Попадийн бе далеч от пространството, което трябва да охранява, и Мартин Ковачев тръгна да засича Велко Батрович. Батрович го надбяга като на шега, пусна топката към дузпата и останалият сам срещу вратаря Даниел Младенов я прати в мрежата - 0:1.
Вторият гол падна след прострелно подаване зад защитата. При него остана сериозно съмнение, че Батрович е в засада. Сигнал обаче не последва и нападателят копна топката над вратаря Филип Димитров - 0:2.
Третото попадение трябва да се гледа 1000 пъти! Мартин Ковачев тръгна да изнася топката, загуби я, настана карамбол, Димитров тръгна да я лови, някой я чукна изпод носа му и я прати пред неохраняваната мрежа в краката на Румен Руменов - 0:3! Наистина много, много рядко може да се види толкова тъп гол!
Но „Дунав“ се вдигна. Красимир Станоев върна един гол от фаул в самия край на полувремето, а веднага след почивката проблесна и надеждата за обрат с красивия изстрел на Георги Динков с глава - 2:3! При този резултат Мухамад Н`Дайие можеше да събори паникьосаните гости, но ударът му с глава намери сглобката на гредите. Невероятен малшанс!
Всичко свърши със загубена от Балджийски топка в средата на терена. „Етър“ веднага разви атака вляво, никой не засече елементарен пас зад защитата и Филип Димитров направи фаул срещу Румен Руменов. Дузпа, изстрел на Георги Сърмов и 2:4!
На този фон няма смисъл от редовната ни рубрика „Как играха нашите“, защото футбол в светлосиньо се игра от малцина. Да не кажем само от двама - Красимир Станоев и Светослав Ковачев. Станоев направи много в двете фази на играта и се държа непримиримо. Младият Ковачев пък бе единствената заплаха за вратаря на гостите. През първото полувреме си изработи сам две положения, после подаде за гола на Динков, който, впрочем, може би също заслужава прилична оценка.
За играта на халфовата линия няма да какво да говорим. Такава, ако изключим Станоев, нямаше. Борислав Балджийски, например, сбърка 90 процента от пасовете. Няма да коментираме повече и ужасната игра на защитата. Но за да е по-солидна отбраната, трябва да има и халфове. 
Смените също бяха странни. В игра влязоха хора с тотално офанзивни функции. Един кош нападатели! Ако не броим Александър Александров, който пък бе пратен като... десен бек?! В средата се отвори една голяма дупка, просто нямаше свежи полузащитници. А на пейката седяха Бен Еша и Дерик Менса, привлечени уж с идеята да подсилят тази зона от терена.
С 6 точки „Дунав“ остана 12-и, на дъното.
Вярно, пътят все още изглежда дълъг. Но дотук е безславен.