Раните се лекуват с победи. Това обяви след успеха с 3:0 над Пуерто Рико в третия мач на България на световното първенство по волейбол селекционерът на националния отбор Пламен Константинов.

Момчетата му се реваншираха за загубата от Иран във втората среща. С 2 победи те вече са сигурен участник във втората групова фаза на мондиала, на който сме домакини заедно с Италия.

“Имаше притеснение след слабия мач с Иран, който не изиграхме както трябва. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. Възможността за поправителен срещу Полша минаваше през победа над Пуерто Рико и през успех срещу Куба. Доволен съм, че нямаше подценяване срещу противника. Доволен съм от момчетата, които се включиха в този двубой. Може да се разчита на тях и занапред. Рани се лекуват само с победи”, заяви Константинов. За първи път на световното играха Теодор Тодоров и Розалин Пенчев. Те записаха 8 и 6 т. Най-резултатен бе Николай Пенчев с 14 т.

“Силно се надявам да бъдем по-освободени срещу Куба. Ключовото за един добър отбор и едни големи състезатели е това да печелят, когато нямат ден. При нас може би точно това липсва. Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. На блокада са силни”, каза още Константинов.