Отборът на „Дунав“ ще бъде домакин днес на „Добруджа“ /Добрич/ във втория си мач от първенството Ефбет Супер Волей. Двубоят срещу „Добруджа“ /Добрич/ ще се играе от 18 часа. На старта в кампанията преди седмица избраниците на старши треньора Пламен Христов победиха „Берое“ в Стара Загора с 3:1.
Интересното е, че Христов бе наставник и на добричкия тим и в продължение на две години - през 2018-а и 2019-а, бе избиран за треньор номер 1 на сезона след анкета на Община Добрич. После за благодарност бе освободен. Още по-интересното е, че той бе посочен за спортен специалист на специалистите в добруджанския град седмици след раздялата с него. Когато си тръгна за столицата, треньорът остави отбора на трето място във временното класиране. Христов бе начело и на държавния отбор с волейболисти до 20 години.
В първия си мач от новото първенство „Добруджа“ загуби у дома с 0:3 срещу ЦСКА. По-рано пък добруджанци се срещнаха с „Дунав“ в рамките на приятелски турнир във Варна. Тогава дунавци отстъпиха с 0:3, а съперниците им спечелиха турнира, участие в който взеха още „Черноморец“ /Бяла/ и „Черно море“.
„Загубихме, но не мисля, че отборът на „Добруджа“ е кой знае какво. Не че ние сме суперкласа, но имаме сили да се справим с този тим“, коментира тогава Пламен Христов за „Утро“.
Мачът днес ще може да бъде наблюдаван от зрители, които имат зелени сертификати.   
Входът ще е свободен.