Сглобеният на пожар съвсем нов отбор на волейболния „Дунав“ поднесе приятна изненада с победа като гост от 3:1 на „Берое“ в първия си мач от новото първенство Супер Волей.
„Победата ме радва, но нека да не се заблуждаваме - не сме на нивото, което искам да виждам. Не може да се отрече, че момчетата показаха старание, бориха се, дадоха каквото могат на този етап. Имаме сериозни пробойни на някои позиции. Затова се нуждаем от украинеца Сергей Руденко, чиято работна виза още не е уредена. Иначе ръководството на клуба работи по въпроса. Като човек с опит знам какво ни чака, а то е борба за оставане в елита“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Пламен Христов.
В същото време капитанът на отбора Ангел Павлов, който реализира 11 точки в Стара Загора, говори пред сайта „Спортал“. 
„Целите пред нас не са тайна и това е оставане в Супер Волей, тъй като този сезон ще има три изпадащи отбора и един, който ще играе бараж. Разбира се, с малко късмет можем да заемем и място в златната среда, към което ще се стремим. През лятото ни напуснаха почти всички основни състезатели. До последно имаше неяснота около нашия тим, закъсняхме драстично със селекцията. Въпреки всичко събрахме доста интересен млад състав, който има голям потенциал, и се надявам, че ще успеем да го развием и покажем. За мен е чест да съм капитан на отбора“, казва Павлов. 
В петък русенският отбор ще посрещне у дома от 18 часа тима на „Добруджа“, който стартира със загуба от 0:3 в Добрич срещу ЦСКА.
В другите мачове: „Марек Юнион Ивкони“-“Пирин“ /Разлог/ - 2:3, „Дея Спорт“ /Бургас/-“Раковски“ /Севлиево/ - 3:0, „Сливнишки герой“-“Ботев“ /Луковит/ - 3:0, „Хебър“ /Пазарджик/-“Монтана“ - 3:0, „Нефтохимик“ /Бургас/-“Левски“ /Сф/ - 3:2.