Едно държавно и едно общинско училище ще започнат годината с временно изпълняващи длъжността "Директор". Това са ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" и ОУ "Любен Каравелов". 
Двете дами досегашни директори, чиито имена са жалони в русенското образование, излизат от системата поради навършена пенсионна възраст. 
Румяна Белчева оглавяваше Икономическата гимназия в продължение на 19 години. Благодарение на нейните усилия това е единственото професионално училище, което не само запази доброто си име, а и повиши авторитета си като най-предпочитаното от кандидат-гимназистите.
Росица Рангелова води ОУ „Любен Каравелов“ от 1984 г. и бе директорът с най-голям опит в Русе. Тя успя да направи от кварталното школо на кея „Училище за шампиони“ и още преди повече от десет години то премахна осмия си клас - всички негови възпитаници се справяха успешно с приема в гимназиите.
На стола на Румяна Белчева сяда помощник-директорката Калина Пенева, а мястото на Росица Рангелова зае учителят по история Деян Стайков, който има 15-годишен стаж в училището и като член на ВМРО бе един от създателите на програмата по „Русезнание“.
Информация за направените рокади обаче липсва в сайта на Регионалното управление на образованието, макар че са направени на 3 септември. Конкурси за освободените директорски места не са обявени още.