„Дунав“ като че ли за първи път игра като сплотен отбор при важната победа срещу „Септември“ с 2:0. Футболистите на Малин Орачев бяха категорично по-добри през първото полувреме, създадоха доста положения, после позациклиха на празни обороти в първите десетина минута след почивката, но намериха сили да грабнат трите точки с хубави голове на Мартин Ковачев и Ахмед Ахмедов. Но най-хубавото в този мач бе, че тимът показа забалежителна борбеност. 
Впечатление обаче прави сериозният дисбаланс със силите на отделните позиции. Ако Орачев има доста опции в центъра на атаката например - Мухамаду Н`Дайие, Глаусио да Силва, Ахмед Ахмедов и Бранимир Костадинов, положението с крайните защитници и халфовете с офанзивни функции е на другия полюс. В тези зони почти не се виждат варианти.     
„Бяхме агресивни и играхме силно по фланговете. Жалкото е, че не успяхме да реализираме голове още през първото полувреме. Когато има желание и настроение, когато се работи с търпение, идват и резултатите. В атака разполагаме с бързи играчи. Иска ми се да ползваме повече хората по крилата. Надявам се, че напрежението ще спадне след тази победа и че ще играем все по-добре“, коментира старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев. 
Той каза няколко думи за очакванията си при идното гостуване на „Лудогорец“. 
„Предстои ни много тежък двубой, но ще се борим докрай и се надявам да отмъкнем нещо“, каза Орачев.
„Не знам защо отборът ни бе толкова стъписан. Играхме уплашено. Не направихме почти нищо в атака. Червеният картон на Иван Стоянов като че ли прекърши“, заяви старши треньорът на „Септември“ Николай Митов. 

1.     „Левски“     16
2.     ЦСКА     12
3.     „Лудогорец“     10
4.     „Ботев“ /Пд/     9
5.     „Берое“     9
6.     „Черно море“     9
7.     „Локо“ /Пд/     9
8.     „Витоша“     9
9.     „Славия“     7
10.    „Ботев“ /Враца/     6
11.    „ДУНАВ“     6
12.    „Септември“     4
13.    „Етър“     4
14.    „Верея“     1
Заб: Късно вчера се играха мачовете „Славия“-“Лудогорец“ и ЦСКА-“Верея“. Днес ще е двубоят „Беро“-“Ботев“ /Враца/.